Een vader en zijn fiets

Kent u, of bent u zo’n vader, vader? Zo’n vader die elke zondag zijn stalen ros uit de schuur trekt en zich met gelijkgestemden over het asfalt voortstuwt. Zo’n vader die er nog best aantrekkelijk uitziet in een wielerpakje of zo’n vader die het bij de term triple niet over het aantal bladen voor op zijn fiets heeft, maar over de alcoholische versnapering na afloop. Mooi, leest u dan gerust verder.

Mamils

We spraken hier al eerder over de term mamils, de middle-aged-man-in-lycra. De mamil vertoeft vaak en graag in een kudde andere mamils. Enkele kenmerken van de mamil zijn: een dure fiets met alles erop en eraan, een fel gekleurd wielerpak en een niet geheel afgetraind lichaam. Vaak wordt de mamil asociaal gedrag  naar andere weggebruikers verweten en dan met name als men in een kudde opereert.

 

Foto: © Richard Masoner / Flickr

 

Vriendschap

Maar wat maakt dit nu zo bijzonder? Nou vader, de kern ligt ergens tussen escapisme, kameraadschap en toch ook competitieve mannelijkheid in, vermoed ik. De gemiddelde mamil heeft echt geen aspiraties om de Tour nog een keer uit te rijden. Hij houdt zeker van uitdagingen en zal als het eindsprintje gedaan wordt er alles aan doen om sneller te zijn, maar het samenzijn met gelijkgestemden staat waarschijnlijk bovenaan. Kijkt of leest u eens het verhaal van Bert Wagendorp, Ventoux en u zult precies dat gevoel en die romantiek herkennen. U fietst er zo doorheen.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088