Vader luistert naar muziek deel 3

Vaders, vandaag gaan we het weer eens over muziek hebben. Die trouwe kameraden die ons nooit in de steek laten. Die eerste schuifelpartij op dat schoolfeest. De verwerking van een liefdesbreuk, de eerste keer dat u, uw geliefde zag dansen. Vaak is het horen van enkele tonen al genoeg om rechtstreeks in die tijdmachine te belanden.

De vraag is uiteraard niet of iets goed of slecht is. Over smaak valt niet te twisten. Neemt niet weg dat Vaderland van mening is dat het huidige muzikale aanbod, een aantal fantastische uitzonderingen daargelaten, dat door de grote aanbieders over de ether wordt gegooid over de gehele breedte vaak toch best wel kut is. Maar zoals u weet, het gaat maar om één ding. De kinderen. En als papa door de theaterterreur van Studio 100 moet bijten, dan is dat maar zo.

De pretoogjes en de glimlach vergoeden alles royaal. Maar toch, een beetje bijsturen kan geen kwaad. Ondanks dat we met liefde en plezier een paar uur gaan wachten op de parkeerplaats van een voetbalstadion waar het snoepje van de week over het gegil heen probeert te komen, zou het toch ook leuk zijn om samen iets te gaan bekijken dat jullie allebei goed vinden.

Nu houden de vaders van dit Vaderland van een zeer divers muzikaal pallet. Maar we overdrijven niet als we rockmuziek als de rode draad aanwijzen. Zeker in de week waarin de patsers van Kiss weer ouderwets een vuur en bloed show in Rotterdam komen opvoeren en nu we eindelijk een beetje bijgekomen zijn van het bericht dat één van de beste rockzangers aller tijden op tragische wijze het leven heeft gelaten. Stel, u wilt toch eens gaan beginnen aan het langzaam brainwashen van uw kinderen, dan dient dat zich in kleine stapjes te voltrekken. Als ze het doorhebben dan gaan de hakken in het zand en bent u de sigaar. Ga niet direct van K3 naar Kreator, dat is waarschijnlijk een iets te grote stap. Er moet iets tussen zitten.

 

 

Hippe Gasten

Nu zijn we in Nederland al jaren gezegend met een rockband voor de allerjongsten: Hippe Gasten. De komende zomer puilt de agenda weer uit van de optredens. Mocht u de komende weken toevallig in China zitten dan heeft u helemaal mazzel. Check het uit vaders.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088