Vader gaat naar de film deel 2

Al wekenlang struikelde de jongste uit puur enthousiasme over zijn woorden wanneer hij met zwaaiende armpjes stond te verkondigen dat we onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde bioscoop moesten rijden. Die beloofde mix van zijn favoriete speelgoed, Lego, en zijn grootse passie, superhelden, deden hem bijna uit elkaar spatten van verlangen. Maar het moet gezegd worden, het liet vader ook niet bepaald onberoerd, die geweldige trailer die overloopt van fantastische animaties en onweerstaanbare gortdroge humor. Dat mannetje had gewoon gelijk. We moesten zo snel mogelijk naar The Lego Batman Movie. 

 

 

The Lego Batman Movie

De film heet dus: The Lego Batman Movie. Duidelijk. Daar valt niet echt veel meer aan toe te voegen. Het zou eerlijk gezegd ook een onmogelijke opgave zijn. Deze film dendert als een wervelwind over u en uw kinderen heen. Ieder apparaat, Ieder voertuig en iedere vijand die je maar kan bedenken komt driedimensionaal, in volle glorie voorbij. De film kent een grapdichtheid die bijna niet valt bij te houden.

En zoals het een goede animatiefilm betaamt, is de humor gelaagd genoeg voor simultaan schaterende kinderen én ouders. Voorbeeld: ‘Waarom heeft de batmobile maar één stoel? De laatste keer dat Batman keek had hij maar één kont.’
Onweerstaanbaar.
Ik hoor deze dijenkletser nu al wekenlang non stop voorbij komen. Zonder uitzondering met een bulderend lachsalvo als resultaat. Ik ben er redelijk van overtuigd dat mijn zesjarige deze droge, effectieve bak nog met hetzelfde enthousiasme tegen mijn achterkleinkinderen staat te brullen.

Boodschap

Ach u kunt natuurlijk zo ongeveer wel raden wat de boodschap van de film is. In een notendop komt het hierop neer. We hebben elkaar nodig, ook al denken we dat we het allemaal wel alleen kunnen. Kortom, het leven zelf. Probeer dit een kind maar eens wijs te maken in een gesprek. Een holle, starende blik zal waarschijnlijk uw beloning zijn. Laat deze boodschap overbrengen door een computergestuurde lading Legoblokjes en deze waterdichte levensles kerft zich voor eens en altijd in dat kinderbreintje.

 

Het is misschien na afloop wel verstandig om even de speelgoedwinkels te mijden. Praat het voor uzelf goed door bij hoog en laag vol te houden dat u dat namens de kinderen doet. Maar zodra u de maskers, de koffiemokken, het Arkham Asylum en de Batcave ziet, weet u wel beter. Inhouden zal lastig zijn. Hier is geen jongen of man tegen bestand. Wat een doortrapte duivels zijn het toch daar bij Lego. Bij de werelds grootste hamburgergrutter zaten ze ook niet te slapen. Vaderland raadt u dit wel van harte aan. Na afloop lekker nababbelen met milkshakes en hamburgers. Neemt u het gerust aan. Jullie zullen er aan toe zijn.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088