Zwart is het nieuwe zwart

Zaterdagochtend half elf, het D-veld van de plaatselijke VV. Voor u waarschijnlijk een herkenbare situatie. Veertien kleine mannen aan de aftrap voor een heerlijk potje kluit-voetbal.

Ik telde van de 14 paar schoenen toch zeker 13,5 felgekleurde. Geel, groen, rood en ja zelfs roze en moest gelijk aan Pep denken. Pep Guardiola, voormalig succesvol trainer van Barcelona en Bayern München en dit seizoen eindverantwoordelijke bij Manchester City FC. Hij was in het nieuws vorige week, hij had namelijk sinds zijn aantreden bij City een aantal regels opgesteld voor alle jeugdspelers. Naast het verbod op ‘internetten’ op de club verbood hij ook het dragen van gekleurde voetbalschoenen.

josep_guardiola_0525
Foto ©Thomas Rodenbücher/ Flickr

Zwarte voetbalschoenen

Alle spelers onder de 18 jaar van de Manchester City Academy zijn door de club verplicht om overwegend zwarte voetbalschoenen te dragen. Dit om deze spelertjes met beide benen op de grond te houden alvorens zij echt carrière kunnen gaan maken in het voetbal.

zwarte voetbalschoen
Foto: ©Niek Beck/Flickr

Heeft hij een punt, of is het nostalgie? Wat denkt u vader? Zullen meer clubs volgen, zullen de merken hierop inspelen? De tijd zal het leren. Mij deed het wel wat, op latere leeftijd in de onderafdeling van het amateurvoetbal was degene met de gekleurde schoenen ook altijd het haasje. Aangezien u waarschijnlijk degene bent die samen met uw kind de nieuwe ‘kicksen’ uitzoekt, denk dan eens na over zwarte voetbalschoenen. Misschien staat er op een dag wel een scout van Manchester City langs de lijn.

 

Bron: Daily Mail

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088