Het zit wel snor in november

Weet u nog vader, de snor. U kent hem waarschijnlijk nog van uw vader, die had er zeker één, of uw buurman, leraar, voetbaltrainer. De snor was het ultieme mannenaccesoire van in ieder geval de jaren 80 (70, 60,…) Herinnert u zich nog de finale van het EK 88? Vijf snorren en kampioen worden, dat kan geen toeval zijn.

De snor

Tegenwoordig zien we de snor weer meer terug, meestal in combinatie met de welbekende baard. Zelfs nu het hipstertijdperk op sterven na dood is, zien we de snor nog regelmatig de bovenlip van de man versieren. En eerlijk is eerlijk vader, er zijn echt mannen die dat kunnen hebben.

moustache-473661_960_720

Movember

De snor staat ook centraal in de maand november. Wereldwijd is deze maand gekozen om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man onder de noemer Movember. Symbolisch laten mannen als blijk van actie een maand lang hun snor staan en proberen daarmee geld in te zamelen voor onderzoek en oplossingen in de strijd tegen een aantal mannenziektes als prostaatkanker, teelbalkanker en de mentale gezondheid en preventie van zelfmoord bij mannen.

Op de site van de Movember Foundation Nederland staat te lezen: Onze vaders, partners, broers en vrienden verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat. Mannen overlijden te jong. We moeten de stilte doorbreken.

 

 

Dit ligt misschien wat zwaar op de hand denkt u maar het raakt zeker een kern. Er zijn problemen en die kunnen en moeten aangepakt worden. De Movember beweging is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat door meer dan 5 miljoen mensen wereldwijd wordt gesteund. Vaderland kan dit soort initiatieven dan ook alleen maar een warm hart toedragen en er aandacht voor vragen. Doet u mee vader?

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088