• winterland winterland

Winterland Breda

Breda, de parel van december

Over een paar dagen barst het los vaders. Nee, we bedoelen niet de kerstdagen. Die paar dagen, daar vreet en drinkt u zich wel door heen. Vaderland mag toch hopen dat u daar inmiddels een zekere routine in heeft gevonden. Nee wij hebben het over die vakantie die rondom ‘de dagen’ heen hangt. Als we het even op zijn ruimst pakken hebben we dus kerstavond, 2 kerstdagen, oudejaarsdag en 1 januari die al gecoverd zijn. Die rare schijnbeweging die voor een derde kerstdag moet doorgaan negeren wij even als u het niet erg vindt. Dan blijven er nog tien dagen over die een beetje leuk gevuld moeten worden.

 

 

Breda Winterland

Vaderland weet het al langer maar het is weer eens allemaal te doen in Breda vaders. Waar anders? Niet alleen het glazen huis zal in de week voor de kerstdagen gaan zorgen voor een volle binnenstad, ook de eerste editie van Winterland Breda zal dit jaar de binnenstad overnemen.

Het winterse festijn begint op 16 december en het sluit pas weer op 8 januari. Een overdaad aan ijsbanen, markten, concerten en vuurwerkshows valt ons allen ten deel. Ze hebben zelfs een eigen alcoholische winterbitter in productie genomen. Sinaasappel en chocola is de smaak. We wachten het nog even af.

Kortom de hele stad wordt opgedirkt als een Anton Pieck tekening. Kitsch to the max. Het is kersttijd, waarom ook niet. Neem de kinderen mee, trek een paar schaatsen aan, sla een beker glühwein achterover en geeft u zich eraan over vader. Gaan we fijn met z’n allen van die ijsglijbaan op de Havermarkt en drinken we er één op het nieuwe jaar. Kom naar Breda. Het is goed toeven hier.

Komt u deze week al richting Breda en wilt u de ruimte geven aan de weldoener die in u huist, dan kunt u natuurlijk een deel van uw eindejaaruitkering kwijt in de brievenbus van het Glazen Huis.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088