Voetbal is weer begonnen vader

Nu voor heel Nederland de vakantie echt is afgelopen en voor iedereen weer het normale ‘werkende’ leven begint, zijn ook de diverse sportcompetities weer begonnen. Vandaag even speciale aandacht voor het voetbal, maar mocht uw zoon of dochter een andere sport beoefenen en u herkent dit verhaal, voelt u zich dan vooral aangesproken.

De Voetbalvader

Zaterdagochtend 7.30u. De wekker gaat want de belangrijke uitwedstrijd naar FC Bal-Op Dak-Zestien staat op het programma (altijd lastig). Uw zoon, bepaald geen type Messi maar toch verdienstelijk meeballende linksachter van de D12 van de plaatselijke FC. U, vroeger een aardig balletje getrapt in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, nog steeds even fanatiek en trouw meereizend naar elke wedstrijd, heeft er al zin in. De pep-talk begint al in de auto, want die trainer snapt er toch niets van.

Bron: Youtube

Halverwege de eerste helft, bij een 8-1 achterstand en de zoveelste fout van uw zoon grijpt u in. “Je moet doordekken, doordekken” , schreeuwt u. “En anders schop je hem maar neer.” Vader, vader, laat het gaan. Uw zoon wordt geen nieuwe Van Basten, Van der Vaart en waarschijnlijk zelfs geen Van Aerle. Laat hem genieten, spelen, hopen en vooral fouten maken. Want zo zijn we allemaal groot geworden. De plaatselijk S.V. uit Haarle gaf bij het begin van dit seizoen een goed advies mee voor alle ouders, zie onderstaande foto. Neem er een voorbeeld aan.

image-6301772
Foto: Facebook S.V. Haare/Tubantia

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088