Van creativiteit naar werkelijkheid

Creativiteit moet waaien

Vaderland is van mening dat wij, vaders én moeders, de creativiteit die binnen in onze kinderen borrelt ten alle tijden moet koesteren en activeren. Teken, bouw, knip en knutsel zo vaak met ze als u kan en ga onvoorwaardelijk mee in de onmetelijk diepe verbeeldingswereld. Dat is toch één van de meest waardevolle onderdelen van ons ouderschap? En waarom gaan we niet nog een stapje verder.

Van fantasie naar werkelijkheid

Er zijn de laatste jaren een aantal geweldige initiatieven en bedrijfjes gestart die de creatieve uitspattingen van kinderen omtoveren in iets tastbaars. Herinnert iemand zich bijvoorbeeld nog die puike knuffelbeest actie van IKEA van een aantal jaar terug. En vlak vooral ook de mensen achter Picture this niet uit. Het concept is eenvoudig en briljant. Je tekent een jurk en vervolgens download je op de site een virtuele jurk waar je het design overheen legt. Picture This maakt die jurk en stuurt het naar je toe. Nu zullen niet álle zonen daar oren naar hebben, zo realistisch zijn ze bij Picture This ook. Dus binnenkort kunnen er ook shirt gemaakt worden.

 

Foto: © picturethis.com

Kunstmoeders

Vaderland is ook erg gecharmeerd van het werk van de twee ‘kunstmoeders’ Yasemin Erdin Tavukçu (Schilder) en Özgur Karavit (goudsmid en beeldhouwster). Wie heeft er nu niet een selectie kindertekeningen achter de hand gehouden. Dierbare kunstwerken waar we af en toe in gedachte bij wegdrijven naar vervlogen, verterderende tijden. Deze twee moeders wilden daar iets meer mee doen. Zij maken er prachtige sierraden en sculpturen van.  Bekijk ook hun facebook site eens en mocht u de verleiding niet kunnen weerstaan, kijk dan vooral ook hier even naar.

 

creativiteit
Foto: © tasarimtakarim.com

Van Vaderland naar Moederschoot

Nu begrijpen wij echt wel dat niet iedere vader zit te wachten op een gouden ketting van een fee of een brandweerwagen. Of nee, wacht, daar begrijpen wij eigenlijk helemaal geen snars van. Maar goed, dat zal met het enigszins ontbreken van het macho-gen te maken hebben. Die mannen moeten misschien hier maar eens naar toe surfen. Of nog beter, doe het beide. Vaderland mag toch ook wel eens een verkapte handreiking doen naar al die lieve moeders die hier hopelijk ook wel eens belanden? Daar komt bij vaders, ziet u de warme blik van moeders ook niet al uw richting opdraaien als komende moederdag het doosje met daarin haar favoriete kindertekening haar aan ligt te glanzen?

 

Foto + Coverfoto: © Chance Faulkner

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088