Vaders op School

Vaders, we staan allemaal voor dezelfde taak. Het vaderschap roept vanaf het moment dat die schaar door de streng ploegt, nogal wat essentiële levensvragen op. Hoe kan ik een goede vader zijn? Waar doe ik het beste aan? Doe ik wel genoeg? Het zijn vragen waar Vaderland geen klip-en-klaar antwoord op heeft maar we lichten u graag bij in uw zoektocht naar deze antwoorden. Wij willen er namelijk zelf ook wel graag eens achter komen.

Al snel stuitte wij op de website www.vitaldaddy.nl. Sinds vier jaar is de site een baken vol informatie, initiatieven en projecten op school voor en door vaders. Recentelijk is de naam veranderd. VDRS is het nieuwe platform van de Stichting voor Betrokken Vaderschap. Check het uit vader. U zult er geen spijt van krijgen.

 

14188417_1151525474911941_3509117945875627077_o

Vader gaat naar school

In het Vaderland staat de spot maar op één zaak gericht, het zo optimaal mogelijk invullen van ons vaderschap. Het leven is al één grote snelkookpan en de concurrentie ligt  altijd en op ieder vlak op de loer. Maar als het om het vaderschap gaat kunnen we daar natuurlijk niet aan beginnen. Vandaar dat Vaderland het tijd acht om de mensen achter VDRS en de projecten die ze in het leven hebben geroepen eens flink in de schijnwerpers te zetten

Het vaderschap houdt natuurlijk niet op als de buitendeur in het slot valt, net zo min dat het pas begint als vader weer thuis komt. Ook tijdens de uren dat die kleintjes op school zitten kunnen wij genoeg betekenen. Deze gedachte heeft in Amerika al geleid tot het project Watch D.O.G.S (Dads Of Great Students). Dit initiatief heeft er vorig jaar toe geleid dat maar liefst 450.000 Amerikaanse vaders in meer dan 5000 scholen zich een volle dag op de school van hun kinderen actief hebben ingezet. Zo’n mooi en waardevol project verdient navolging. En dat is precies waar Marius van Regteren van VDRS en voorzitter van de Stichting voor Betrokken Vaderschap, zijn tanden in heeft gezet. Een naam was snel gevonden Vaders op School. Dat laat niets te raden over en zo hoort het ook. Vaderland laat het hemzelf maar eens toelichten:

Marius: “Op de schoolpleinen zien we vaak heel veel moeders en weinig vaders. Vaders spelen bijna geen rol in het onderwijs. Daar willen wij aan werken. Het hebben van goede, mannelijke rolmodellen heeft een positief effect op kinderen. Vaders op School heeft als doel om de talenten en skills die vaders hebben in te zetten op school. We bedoelen niet het geforceerd inzetten van luizenvaders. We willen de vaders echt betrekken bij de scholen. We willen dat vaders hun passie en talent delen met de klas. Hobby, sport, werk het kan allemaal. Kom er een uurtje of vertellen of maak iets met de kinderen of neem ze mee op excursie. Als het maar aansluit op het onderwijs van de kinderen. Wij werken actief samen met scholen om dit te realiseren.”

 

Vader geeft les

Zeg eerlijk vader, dit klinkt als muziek in de oren. Kijk hier voor meer informatie en mogelijkheden. Vaderland steunt dit initiatief en steunt de goede mensen achter VDRS. We krijgen immers niet iedere dag de kans om het vaderschap tot de laatste druppel uit te melken. Verzamel al uw talenten en voel de zenuwen van het houden van een spreekbeurt weer ouderwets opborrelen. We gaan die klassen in vader!

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088