• stem

Vader laat zijn stem horen

Vader, de landelijke verkiezingen staan weer voor de deur. En laten we, zoals het een roedel betrokken en weldenkende vaders betaamt, massaal naar de stembus gaan om onze stem te laten horen. Het zijn roerige tijden, daar vertellen wij u niets nieuws. Een goede, weloverwogen keus maken is vandaag de dag geen kleinigheid. Velen zweven in twijfel richting 15 maart.

Het mag inmiddels bekend zijn. Iedereen, maar dan ook echt iedereen is van harte welkom in het Vaderland.
We hebben allemaal onze eigen denkbeelden en beweegredenen. Wat ons hier verbindt is de liefde en zorg voor onze kinderen. Kinderen die we willen grootbrengen in een land waar we ons thuis voelen en in een wereld die aansluit en voorziet in wat we belangrijk vinden. Heel veel kansen om daar invloed op uit te oefenen hebben we niet, dus moeten we natuurlijk met zijn allen naar die stembus volgende week.

Vader’s Stem

We hebben een belangrijke taak vaders. Wij moeten het belang om ons te laten horen en het belang dat we kunnen meebeslissen overbrengen op onze kinderen. Er zijn dit jaar maar liefst 800.000 nieuwe kiesgerechtigden bij gekomen. Wellicht heeft u zo’n aardig opgedroogde puber rond zwalken in uw huis en viel er een paar weken geleden een stempas op de mat.

De hamvraag is: hoe krijgen we die jongens en meiden warm voor deze verkiezingen en als het een beetje meezit voor politiek in het algemeen? Vaderland weet natuurlijk niet hoe het bij uw thuis eraan toe gaat maar wij zien onze jongens op zondagochtend toch niet zo snel naast vader aanschuiven, om op de bank samen naar Buitenhof te kijken. Maar gelukkig zijn er meer opties. We mogen bijvoorbeeld heel blij zijn dat iemand als Tim Hofman die de handschoen vol overgave oppakt. Ga maar eens voor de spiegel staan en herhaal hardop het motto van Hofman: ”Opdat onze generatie zich helemaal de moeder stemt op 15 maart.” Zeg dit vervolgens één keer hardop tegen uw kinderen en ze nemen u de komende 10 jaar natuurlijk geen seconde meer serieus.

Maar er is meer. Bezoek samen eens de website stemdan.nl en vul vervolgens de jongerenkieswijzer in. De barricades op en de wereld structureel veranderen is maar weinigen gegeven. Maar onze kinderen bijbrengen dat lui achterover zitten en klagend toekijken hoe de boel vlam vat geen optie is, is wel het minste dat we kunnen doen.

 

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088