Vader kookt, de kersteditie

Vader, wat eten we vanavond?

Vader, we kunnen het echt niet laten. Dus, we doen er nog één. Want over een paar dagen is het moment daar, dan staat het kerstdiner op het programma. Er is geen mooiere gelegenheid om uw familie en uzelf te overtuigen dat er aan u feitelijk een, met sterren omhangen, topchef verloren is gegaan. U heeft het menu natuurlijk al in de steigers staan. Wat wordt het dit jaar? Weer een garnalencocktailtje gevolgd door een gebraden kalkoen, gegarneerd met een in spek ingesnoerd trosje sperziebonen?

Groenland

Wellicht gooit u, ouwe avonturier die u bent, dit jaar alle tradities overboord en gaat u eens helemaal op de Groenlandse tour. U moest alles uit de kast halen om de moeder van uw bloedjes aan boord te krijgen maar nu ligt er toch al mooi sinds mei een met vogelvlees gevuld zeehondenkarkas in uw achtertuin begraven. Uw kerstdiner is inmiddels bijna rijp. Zalig.

Kiviak. Groenlands finest. Vrolijk kerstfeest.

Bewaar het  beste tot het laatst

Maar misschien mogen wij u toch nog even wijzen op een spectaculair nagerecht. Een klein avontuur om de kerstdag mee af te sluiten. U serveert dit jaar een traditionele Engelse kerstpudding als toegift. Er zijn twee opties. Gaat het goed, dan steelt u de show en bevestigt u het vermoeden van uw kinderen eens te meer dat u onder de streep een magische superheld bent. Gaat het fout dan wordt dit de gitzwarte kerst die nooit meer uit de gedachten van alle aanwezigen zal slijten.

Bron:http://www.eatlivegrowpaleo.com

Veiligheid voor alles

Is het lekker? Het is een vijgenpudding. Laten we het daar voor nu maar even op houden. De tafelgenoten zitten op het moment dat u dit de kamer in tilt, al een paar uur te marineren in een wijn naar keuze, dus het maakt eigenlijk allemaal niet zoveel meer uit. U bent zelf broodnuchter. Dat lijkt ons het beste. U gaat namelijk een stuk gebak in de fik zetten met een pollepel vol brandende brandy. Herhaal die zin zijn even in gedachten. Bekijk vervolgens een paar keer dit filmpje en lees u in.

 

 

Dit gaat u natuurlijk lukken, daar twijfelen we niet aan. Maar wees in hemelsnaam voorzichtig. Voorkom dat u straks in een woeste en blinde paniek de schuimblusser, begeleid door de soundtrack van uw gillende partner en uw hysterisch huilende kinderen, in de richting van de tafel staat leeg te spuiten. Want vader, op die witte kerst zit natuurlijk niemand te wachten.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088