Vader is terug

Let op, bevat zo min mogelijk spoilers. Hij is terug vader, de moeder aller vaders. Lord Vader a.k.a Darth Vader. U weet wel, het iconische figuur uit de Star Wars reeks, de vader van Luke, bezitter van de Force, dienaar van het keizerrijk, voorheen bekend als Anakin Skywalker, bent u er nog? Nee, kijkt u dan gerust de 7 Star Wars delen terug via Netflix.

 

Star Wars

Deze vader moet eerlijk bekennen, dat het Star Wars virus niet al jaren door het lichaam giert, maar eigenlijk pas recentelijk is aangewakkerd door zijn 10-jarige zoon. Toegegeven; de eerste 3 films (4,5,6) zijn misschien wat traag maar zeker klassiekers die iedere beetje filmliefhebber toch wel gezien moet hebben.

Over de vervolg trilogy (1,2,3) (ja, u leest het goed) zijn de meningen, en met name die van de ware fans, nogal verdeeld maar ook prima weg te kijken. Mocht u nu niet het geduld hebben om even 14 uur Star Wars te consumeren deze kerstvakantie, dan kunt u hier deel 1 t/m 6 in een negen minuten durende samenvatting bekijken.

 

Star Wars

 

Disney

En toen was daar vorig jaar het langverwachte deel 7. De firma Disney, u weet wel van al die andere films, inmiddels eigenaar van de rechten van Star Wars wist daar een waar visueel spektakel van te maken. Dat kun je aan Disney wel overlaten, alsook het vermogen om het commercieel helemaal te uit te melken. Er werd al snel een vervolg aangekondigd maar de fans moesten het eerst maar doen met een ‘tussenfilm’, Rogue One, die een jaar later zou uitkomen.

 

Rogue One, a Star Wars story

Na het zien van de trailers, de constant zeurende 10-jarige en de toch wel opgewekte nieuwsgierigheid naar de film, trokken we een week geleden naar de bioscoop. Bam! Wat een film, volop actie, fijne nieuwe personages, visueel een lust voor het oog en ja dat mag ook wel gezegd worden, een goed verhaal. Rogue One bevindt zich qua tijdspad ergens tussen deel 3 en 4 en is als standalone film ook prima te doen. Ik zou zeggen vader, laadt die koters in (mits oud genoeg) en trakteer uzelf op een heerlijk middagje of avondje film. U zult er geen spijt van krijgen.

 

Star wars

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088