Vader en zijn gadgets. De loopfiets

Nu de temperaturen voor de eerste keer de dubbele cijfers aantikken is het een mooie gelegenheid om weer eens een leuke en praktische gadget aantebevelen. In deze editie wijzen we u graag op een fiets en dan niet voor uzelf maar voor de allerkleinsten onder ons. De loopfiets.

Zijwieltjes

Weet u nog vroeger, leren fietsen met zijwieltjes? Slingerend door de straten, want die krengen stonden nooit gelijk afgesteld. Maar er kon niets of althans weinig gebeuren want je had evenwicht. Nou ja, je werd hardhandig gecorrigeerd door die dingen aan de zijkant van je tweewieler. De eerste keer zonder was dan ook een spannend moment en niet alleen voor uw ouders.

Loopfiets

Zijn zijwieltjes nog wel van deze tijd? Onze zuiderburen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde raadt ouders af om zijwieltjes te gebruiken. Onderzoek toont volgens hen aan dat het beter is om te leren fietsen met een loopfiets. De essentie van fietsen is evenwicht en met een loopfietsje krijg je dat sneller onder de knie. Een ander voordeel van een loopfiets is dat je er al jong mee kunt beginnen. De Nederlandse collega’s van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsbond zijn ook groot voorstander van het leren fietsen op een loopfiets maar zij gaan niet zo ver door zijwieltjes af te raden. Ieder kind moet volgens VVN kunnen leren op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Dat de loopfiets een ideaal opstapje naar het fietsen is, staat buiten kijf en daarom hier op Vaderland een drietal stoere aanbevelingen.

Wishbone Bike

Eigenlijk is deze loopfiets een 3-in-1 en groeit als het ware met het kind mee. De Wishbone Bike is in hoogte verstelbaar en ook te gebuiken als driewieler. Deze in Nieuw-Zeeland ontwikkelde loopfiets is gemaakt van gerecycled tapijt en duurzaam hout. Het won in 2009 een zilveren award voor het beste baby- en kinderproduct. Deze innovatieve loopfiets is onder andere hier te bestellen en ook verkrijgbaar in 2-in-1 model.

Foto © Wishbone bike

 

Early Rider

Deze stoere industriële fiets, oorspronkelijk uit Engeland, is de ideale loopfiets voor de wielrenner van morgen. Het strakke design, gecombineerd met veerkrachtige luchtbanden maken het model een feest om op te racen en om naar te kijken. U koopt hem hier.

Foto © Early rider

 

Veloretti Kids

U kent wellicht het Nederlandse merk Veloretti, opgericht in Amsterdam door een stel liefhebbers met passie voor retro fietsen en design. Sinds kort ook verkrijgbaar in de kindervariant. Hipper dan deze worden ze niet, verkrijgbaar in diverse trendy kleuren. Als u dan toch even kijkt kunt u gelijk een matchend modelletje voor uzelf uitkiezen.

 

Foto © Veloretti

 

Bron: rtl.nl / littleslist.nl

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088