Op naar Breda voor het Mini Barst festival

Festivals, begin er op tijd mee.

Vaders, kijkt u er ook zo naar uit: de dag dat u uw hevig puberende kind ziet vertrekken naar zijn of haar eerste festival? Uw oude tent en rugzak op de rug. Met wat geld en een kaartje op zak richting drie volle dagen op een grasveld dat bol staat van muziek en zondige excessen. Zonder ouderlijk toezicht.

Geheugen

U probeert, ter zelfbescherming, de herinneringen aan uw eigen festivaltripjes te blokkeren. Gek is dat, grote gedeeltes van de puberjaren ontsnappen snel aan het brein. De stelling van Pythagoras, de vrede van Münster, een passende begroting maken. Het verwatert met de dag. Maar dat u twintig jaar geleden om twee uur in de middag, half naakt en met uw gezicht naar beneden naast de 24 uurs tent wakker schoot, als de dag van gisteren.

Mini Barst

Misschien is het daarom wel verstandig om vroeg met festivalbezoeken te beginnen. Komend weekend wordt in Breda (a.k.a De Parel)  het Valkenbergpark weer omgetoverd tot het Breda Barst festival terrein. Vaderland is erg verrukt met de keuze van de organisatie om de zondagmiddag, onder de naam Mini Barst, in te ruimen voor de kleinste bezoekers. Muziek van onder meer Flip Noorman en Tijl Damen, eten, hoolahoopen en workshops. Kortom, een overvol programma voor die kleintjes. Bijkomend voordeel is dat u tussen al die gezelligheid door uw kind mee kunt sleuren naar één van de podia om hem of haar een eerste broodnodige dosis volwassen rockmuziek toe te dienen. Afsluitend kunt uw kind parkeren bij een cursus mind fullness. U moet er maar zin in hebben.

mini-barst-2
foto: Breda Barst

Om vijf uur sluit het programma. U gaat nog gezellig een broodje worst eten en dan gaan de kinderen weer huiswaarts. Als u dan even een goede oppas regelt, dan zien we elkaar daarna bij de bar.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088