Obama quotes over het vaderschap

Vaders, vandaag is de laatste dag. Het is natuurlijk vooral zijn laatste dag maar op één of andere manier voelt het voor velen ook, of je het nu positief of negatief uitlegt, als onze laatste dag.

Barack Obama

Vaderland heeft al eerder de vlag voor Barack Obama uitgehangen, maar vandaag willen we het toch ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Over zijn presidentschap is al genoeg geschreven en wij willen van alles voor u betekenen maar de ambitie om hier een politiek platform van te maken ontbreek godzijdank volledig. Obama heeft zich altijd geprofileerd als een betrokken, liefhebbende vader van twee dochters. Het zal weinigen verbazen dat hij ook dat onderdeel van zijn leven bijzonder eloquent in woorden weet te vangen.

Quotes

Vaderland heeft Obama’s mooiste quotes zo goed mogelijk proberen te vertalen. Een bijzonder tijdperk komt vandaag ten einde. We moeten afscheid nemen van een bijzondere president. Maar het leven dendert onverminderd voort. Vanaf vandaag eren wij Vader Obama.

Photo: Wikimedia

Over het het verschil tussen het hebben van kinderen en het opvoeden van kinderen.

“Wat ik me heb gerealiseerd, is dat het leven pas telt als je bereid bent om iets doen om een betere wereld achter laten voor onze kinderen. Een wereld die een stukje beter is dan dat hij was. Iedere dwaas kan een kind krijgen. Dat alleen maakt een man geen vader. Het is de moed die het vergt om je kinderen zo goed mogelijk groot te brengen, dat maakt je een vader.”

Over de First lady.

“Het mag voor zich spreken dat ik niets van wat ik heb gedaan voor elkaar gekregen zou hebben zonder Michelle. Zij is absoluut mijn rots in de branding. Ze is meer dan een fantastische First lady. Ik kan altijd op haar bouwen, iedere dag weer.”

De essentie van het ouderschap.

De kans om een voorbeeld te zijn voor onze kinderen, dat we ze een waardevol advies kunnen geven. De kans om er voor ze te zijn en dat we ze kunnen laten voelen dat we van ze houden. Dat we altijd voor ze klaar zullen staan. Zodat ze weten dat we trots op ze zijn en dat we alle vertrouwen hebben in hun toekomst. Dat is waar het ouderschap om draait.”

Dochter’s mooiste dag.

“Toen ik het nieuws had vernomen liep Maila binnen en zei: ‘je hebt de Nobelprijs gewonnen, maar  het is ook Bo’s (hond van de Obama’s, red.) verjaardag!’ Sacha voegde daar aan toe; ‘en er komt ook een weekend van drie dagen aan!’ Het is goed om kinderen te hebben die het leven weer even in het juiste perspectief zetten.”

Een vader in goede en slechte tijden.

“Wij, vaders, moeten te allen tijden betrokken zijn in de levens van onze kinderen. Niet alleen als het ze goed gaat, het gemakkelijk is of als het ons uitkomt. Het zijn de tijden wanneer het moeilijk gaat, ze worstelen met het leven. De momenten dat het ouderschap zelf ook zwaar en ondankbaar is. Juist op die tijden hebben ze ons het hardst nodig.”

Vader beschermt zijn dochters (vanuit de Situation Room)

The Jonas Brothers zwerven hier rond en Sacha en Malia zijn grote fans. Maar gasten, haal je niets in je hoofd. Eén woord: drones. Je denkt misschien dat ik een grap maak, maar ik verzeker jullie. Jullie zullen ze niet eens zien aankomen.”

Over het ene ding dat meer waard is dan het presidentschap (zoals gezegd tegen Sacha en Malia)

Als ik kijk naar alles wat ik gedaan heb in mijn leven, ben ik het meest trots op het feit dat ik jullie vader mag zijn.”

 

Bron: Fatherly.com

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088