#MOOIWEERVADER

Vaders van Nederland, ik ben tot een conclusie gekomen. Een conclusie die, naar mijns inziens, vele vaders betreft. Mijn zoontje is in de zomer geboren dus op het moment dat ie rond zijn eerste verjaardag al stappend de wereld ging verkennen was het heerlijk buiten. Schitterend om met een lekker zonnetje de Bredase hotspots voor kids te ontdekken. Speeltuin hier, boswandeling daar, terrasje pakken. Wat een schril contrast is dat dan met de herfst en de winter.

Natuurlijk gaan we nog steeds naar buiten. Zoals Boudewijn de Groot ooit predikte: “Met rotweer en met harde wind, we gaan fietsen met dat kind…” En ja ik geniet intens als junior springend in de plassen zijn net nieuwe schoenen en dito broek zeiknat maakt, maar ik moet het toch een beetje bekennen. Ik geef het toe, schoorvoetend dat wel, maar misschien ben ik het soms toch echt. Een ‘Mooi Weer Vader’.

 

 

Een Mooi Weer Vader, het is even wennen, maar ik zie ze wel vaker. En we hoeven ons er eigenlijk ook niet voor te schamen. Omarm het. Zo was ik laatst in zo’n indoor speelparadijs voor kinderen en verrek daar zag ik nog veel meer Mooi Weer Vaders. Laten we voorop stellen dat ik niet zit te wachten op knallende koppijn van gillende kinderen, een speaker die omroept welk kinderfeestje nu aan de beurt is om frikandellen te eten in de partyroom, of welk kind zijn ouders nu weer kwijt is. En daarbij heb ik het ook niet zo op fantasieloze types die, bij gebrek aan mooi weer altijd naar zo’n paradijs gaan. Want het gekraak onder de voetjes van die kleine man in een besneeuwd bos maken me wel degelijk gelukkig.

Maar af en toe kiezen voor een middagje binnen spelen, ik begrijp het nu wel. Want naast al dat gekrijs, hebben ze vaak ook een speciaalbierkaart. Dus terwijl mini me zichzelf helemaal de vernieling in helpt, geniet vaders van een heerlijk biertje met af en toe een kleine ‘Pas je wel op’ richting de Peuterhoek. Om jezelf vervolgens na dat speciaalbiertje achterover te laten vallen in een ballenbak, waar je op slag zelf weer een kind bent. Maar als het volgende week een beetje droog is, spelen we mooi weer buiten…

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088