Herfst! Bokbier!

Zachtjes tikt de regen

Vaders, het is herfst. Het leven heeft weer die melancholische, zachte, bruinrode gloed. De kraag gaat weer omhoog, u gaat in het donker van huis en u rijdt negen uur later in het duister de straat weer in. Vaders, laten we ervan genieten. Vorige week stond u nog een pompoen te verpesten en nu staat vast weer het maken van een stemmige herfstafel op het programma. U trekt er samen op uit op zoek naar materiaal. Na afloopt drinkt u met z’n allen warme choco. De smaak van het vaderschap.

 

Van jager naar vader

Als de kinderen naar bed zijn, komt u beneden en gaat u op zoek. Waarschijnlijk ligt het ergens tussen de boeken waarin de bladeren liggen te drogen. We hebben het natuurlijk over uw oude ik. Die vleesetende, boerende, kinderloze, viriele alpha. Vaderland weet eerlijk gezegd niet of u er veel aan mist. Persoonlijk staat deze vader tegenwoordig veel liever in het weekend op comfortabele pantoffels een kastanjespin te maken dan dat ik weer met een onverzadigbare dorst en met de razende onrust in mijn donder van kroeg naar kroeg zou moeten gaan schuimen, zoals een jaar of twintig geleden.

Balans, balans, balans.

Neemt niet weg dat teveel van dat gezellige geknutsel ook niet goed is. We doen het allemaal natuurlijk met en uit liefde maar vaders, alles draait om balans. We moeten onze innerlijke haan ook weer niet te lang verwaarlozen. Zo legt u in de zomer waarschijnlijk, om die slopende dag dat u in dat met urine afgevulde pierenbadje zat te dabberen te cmpenseren, in uw achtertuin met een kouwe klets in de knuist een half beest op de gril. De herfst heeft zijn eigen geneugtes. Maak die boswandeling en stempel gezellig samen een pak papier vol met een halve aardappel. Als de kinders op bed ligt beloont u zichzelf. Vaderland zegt: Bokbier!

Dit weekend staat er voor de liefhebber genoeg op de bieragenda. En ja vaders, die bestaat echt. Mocht u dit nog niet weten, graag gedaan. Wat denkt u bijvoorbeeld van het Bockbierfestival in Alkmaar, het streekbierenfestival in Utrecht of de Bierdaagse in west Brabant. U weet wat u te doen staat!

 

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088