• vader vader

De vader van…

Ja vader, de laatste dagen van 2016 zijn begonnen. Was het een mooi jaar, was het wat u verwacht had, wat u zich voorgenomen had? Vaderland kan terugkijken op een mooi jaar. Het jaar dat we begonnen met Vaderland, gewoon omdat we dat leuk vonden en gezien de reacties delen anderen die mening. Waarvoor dank.

Vaders

Het is ook de tijd van lijstjes, jaaroverzichten en plannen voor het volgende jaar. Graag staan wij, hier op Vaderland, nog even stil bij een aantal vaders die ons opvielen het afgelopen jaar. Vaders die iets bijzonders meemaakten, of gewoon vaders die een bijzondere rol vertolkten middels hun vaderzijn.

De vader van Max

Vroeger, toen de vader van Max net gestopt was met autoracen en zijn vierjarig zoontje voor het eerst in een kart zette, kon hij waarschijnlijk niet vermoeden dat het zo snel zou gaan. Vader Jos, die zelf tweemaal het podium van een Formule 1 wedstrijd bereikte, zag zijn zoon van 18 als jongste F1 coureur ooit zijn eerste wedstrijd winnen in Barcelona tijdens de plaatselijke GP.

vader
Foto © Grandprix Radio

De vader van Sanne

Het was 15 augustus, vader Vincent hield zijn adem in. Alleen die afsprong nog dacht hij, en dan… wachten. Sanne stond stil en vloog vrijwel direct erna haar vader en coach Vincent in de armen. Wat hadden ze samen veel meegemaakt al, goede en slechte tijden meegemaakt en nu op het hoogst mogelijke podium, het hoogst haalbare; Goud.

vader
Foto: ©Pro Shots

De vader van Tijn

Vader Gerrit vertrok op een woensdagochtend met zoontje Tijn van 6 richting Breda, want daar had het ‘glazen huis’ zich gevestigd voor de 2016 editie van 3FM’s Serious Request. Ik hoorde vader Gerrit die ochtend op de radio; “de aanleiding is een beetje triest, maar ook wel met een mooi randje. Tijn is zes jaar en in mei hebben we te horen gekregen dat hij hersenstamkanker heeft en dit is zijn laatste Serious Request, want zijn levensverwachting is minder dan een jaar. Maar toch vonden we het belangrijk om kinderen die niet eens zes kunnen worden te helpen. Nu hebben we samen besloten om drie mensen uit te dagen om hun vingernagels te lakken en dan 1 euro te doneren en als je ze niet wil lakken 10 euro te doneren.”

Het was even stil, hier thuis en op de radio. Wat er daarna gebeurde is geschiedenis. Meer dan 2 miljoen euro haalden ze uiteindelijk op met deze actie en gaven deze editie een met goud gelakt randje. Zomaar een vader, die met een verschrikkelijke verloren strijd te maken heeft, zo positief en zoveel kracht. Dat geeft hoop vader. Namens Vaderland alvast een voorspoedig 2017.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088