De eerste

Vaders van Nederland, het moment dat je hoort dat je vader wordt geeft een gevoel van extase. Jij hebt die kleine immers heel veel te leren. Hij of zij kan zich geen betere vader en moeder wensen dan jullie. De totale euforie maakt langzaam maar zeker ook plaats voor een klein beetje angst. Want in wat voor wereld voeden wij ons kind nu eigenlijk op? En wat komt er praktisch allemaal bij kijken?

Je Googlet eens wat en schrikt van het aantal lijstjes met ‘Must Haves’ voor ‘De Eerste.’ Een advies aan alle aanstaande vaders die dit lezen, omdat ze toch wel nieuwsgierig zijn wat vaders nu allemaal bezig houdt: gebruik deze term nooit, maar dan ook NOOIT in een winkel met babyspullen!

‘De Eerste’. Het is een zaligmakende zin in de ogen van een verkoopster. ‘De Eerste’. Niet dat de tweede minder waardevol is, maar aan ‘De Eerste’ is gewoon veel meer geld te verdienen! Pupillen maken plaats voor dollartekens, een tweede kopje koffie is echt geen probleem en: “ik loop echt met u de hele winkel door, om u bij alle keuzes te adviseren,” klinkt het enthousiast uit haar mond.

En op die angst dat er iets met ‘De Eerste’ gebeurt wordt pijnlijk ingespeeld: “ja we verkopen zes verschillende soorten matrassen, maar die drie in de lagere prijsklasse adviseer ik eigenlijk nooit. Ja, je wilt toch dat die kleine de volgende dag ook gewoon wakker wordt he?” Gelul, vaders van Nederland. Al die matrasjes zijn tot in den treure getest en mogen verkocht worden als babymatras. En dat ze door die dure heen kunnen ademen, was honderd jaar geleden ook niet nodig! En er staan nu nog steeds dingen in huis, die we nog nooit voor ‘De Eerste’ gebruikt hebben. Maar goed u snapt het, ik heb thuis het duurste matras op zijn bedje liggen en die spullen staan netjes op zolder. Want ja, het is toch ‘De Eerste’…

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088