Carnaval, Vader zag dat het goed was.

Nu het bijna Carnaval is en heel zuidelijk Nederland zich weer vijf dagen onderdompelt in feestgedruis, polonaises, bier en hoempapamuziek vonden wij het hier op Vaderland gepast een klein eerbetoon te brengen aan de vader der Carnavalskrakers. De vader die met 81 lentes nog steeds de Carnavalspodia afgaat en de vader die het zo ver geschopt heeft dat zijn ‘uiterlijk’ gewoon in de plaatselijke Carnavalswinkel te koop is. Vader Abraham.

 

Pierre Kartner

Vader Abraham werd in 1935 geboren onder de naam Pierre Kartner en werd in 1976 nationaal en internationaal bekend met de evergreen ‘Het kleine café aan de haven’. We mogen natuurlijk ook natuurlijk het Smurfenlied, waarvan hij meer dan 25 miljoen platen wereldwijd verkocht, niet onvermeld laten. Voor die tijd maakte Pierre vooral furore als producer, tekstschrijver en componist voor onder andere Corry Konings, Ben Cramer en Jacques Herb. Het podium trok zelf toch zeer voor Pierre en in 1971 werd met de Carnavalskraker ‘Vader Abraham had zeven zonen’ de figuur Vader Abraham geboren.

In de jaren die volgden werd Vader Abraham een graag geziene gast en zeker met Carnaval. Hij maakte talloze Carnavalsliederen waar we er graag een paar van uitlichten om alvast in de stemming te komen, mocht u Carnaval gaan vieren.

 

Vader Abraham had zeven zonen

Waar het allemaal mee begon in 1971 en waar hij later nog in de formatie Vader Abraham en zijn goede zonen talloze hits mee scoorde.

Den Uyl is in den Olie

In 1974 maakte hij het Carnavalslied Den Uyl is in den olie (een knipoog naar de oliecrisis) waarin hij PvdA’er en minister-president Joop den Uyl dronken noemde.

Ja, ja, ik voel het al

Uit 1983, bleef steken op plaats 35 in de hitparade maar is heerlijk om in de stemming te komen.

Wittewattetis Gewittetnie

In 2016 scoorde Vader Abraham met dit nummer de ‘Carnavalskneiter 2016’ van PuurNL.

Dat is goed zo

Zijn laatste wapenfeit en volgens de meester zelf een ideale afsluiter van een mooie Carnavalsavond. Geen knaller maar een mooi rustig nummer op de muziek van Leonard Cohen’s Hallelujah.

 

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088