Baby on board

Kijk, vaders van Nederland, dat je een kinderachtig zonneschermpje met Cars of Barbie in je auto hangt tot daaraantoe. Dat je van die olijke figuurstickers aan de binnenkant van je auto toestaat, ok. Maar ik wat ik tot op de dag van vandaag niet begrijp en waarschijnlijk nooit ga en wil begrijpen is het gele bordje met ‘Baby on board’ aan je achterruit.

Laten we dat bordje nou eens analyseren. Want wat zegt het nou eigenlijk? Is het een excuus voor je medeweggebruikers voor het feit dat je als een wijf aan het rijden bent? Is er een studie die aantoont dat medeweggebruikers je minder bewust van de weg afrijden als je zo’n bordje op je achterruit hangt? Houden ze meer afstand? Wat doet dat ding daar?!

Het bordje ‘Baby on board’ is voor mij echt het bewijs dat het laatste stukje mannelijkheid vakkundig door moeders de vrouw is verwijderd. In jouw auto nota bene! Jouw stoere doch degelijke familiewagen. Jouw domein, waar je nog mag kruimelen. Mag vloeken, mits kind niet achterin zit. Jouw muziek mag draaien. Bezoedeld met een boodschap die ik niet snap en waar niemand verder rekening mee houdt. Zeg eens eerlijk; het moest van haar toch?

Haal het weg, verbrand het ritueel. Zal lekker smeulen, maar laat wel de afdruk zitten van de zuignap waar het ding mee vast zat. Die natte kring op je achterruit staat voor altijd symbool voor het terugnemen van jouw domein. En wij vaders zullen onderling naar elkaar toeteren als we die kring zien en misschien elkaar zelfs even tegen de bumper aantikken, want ja weten wij veel dat er een baby on board is…

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088