Vaderland viert Halloween

Memories

Vaders, we moeten met de tijd mee. Ook al betekent het soms dat niet alles bij het oude blijft. Vaderland voelt weinig voor preken en begrijpt dat sommige herinneringen aan de onbezorgde, hypotheekvrije kindertijd erg dierbaar zijn. Maar laten we het hier, in het vaderland, over één ding eens zijn. Het gaat om de kinderen en die kleintjes zal het worst wezen hoe iets of iemand eruit ziet. Het gaat ze om de sfeer, de spanning, het snoep en de cadeautjes. Laten we dat vooral niet verpesten. Tijden veranderen, verzet heeft weinig zin. Buig een beetje mee, dan kan het nog generaties lang mee en heeft uiteindelijk iedereen die mooie, warme, waardevolle jeugdherinneringen.

iron_maiden_s_eddie_by_kissel71-d6rx3gj
© Danny Kissel

Halloween

Deze vader, geboren in het staartje van de jaren zeventig, kan zich nog goed herinneren dat Halloween dertig jaar geleden nog “bij ons int durp’, St. Maarten heette. Geen verkleedpartijen, wel snoep. De details hebben me verlaten. Maar ik weet nog wel dat er iemand als een gek op het raam aan het beuken was en vervolgens een kilo zoetwaar door de gang heen flikkerde. Er was ook nog een begeleidend lied maar dat heb ik verdrongen. Maar sommige zaken veranderen ten goede. Halloween is overal in het land inmiddels een vaste waarde geworden. Terecht. Een verkleedpartij is nooit weg en samen zo’n pompoen uithollen en zo angstaanjagend mogelijk maken is een goudomrande herinnering. Dus, op de naar de groenteboer.

 

 

Trek een pak aan vader, trek een Tim Burton film uit de kast en ga langs die deuren. Geniet ervan.

Er is genoeg te doen komende zondag. Een dagje Rotterdam bijvoorbeeld.
En kijk hier eens naar, ter inspiratie.

 

Cover Foto: ©Wildcat Dunny/ Flickr

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088