• weekend

Het is weekend vader

Weekend

Het is zaterdagochtend, iets na negenen. Ik zit in de kantine, of clubhuis zo u wil, van de lokale sportclub. Naast mij zitten andere vaders (en moeders) verveeld door hun telefoon te scrollen. Hier en daar vang ik een geforceerd gesprek op tussen ouders over het weer, werk of wat er dit weekend allemaal op het programma staat. Onze kinderen zijn meegenomen door de trainer, het bos in, hardlopen, bootcampen, afzien.

De koffie smaakt ook hier alsof er een paar schepjes te weinig zijn gebruikt. Het deert niet. Het is weekend en we zijn er. Voor onze kinderen en dat is iets wat we hier allemaal gemeen hebben. Er zijn voor de kinderen, de één die zijn vrijdagmiddagborrelkater er uit zit te zweten, één die stiekem nog even wat achterstallig werk wegwerkt en de ander die nog altijd de hoop op een Olympische deelname van zijn kleine niet heeft opgegeven. Mooi.

Weekend, de tijd dat we even de werkmodus loslaten en in de vadermodus schieten. Ja tuurlijk, door de week zijn we ook vader en misschien sommigen van jullie wel fulltime, maar in het weekend worden de meters gemaakt. Tijd voor mooie dingen, leuke dingen, avonturen beleven. Weg die iPad, weg die laptop, ga genieten vader.

Prettig weekend, ik ga wat leuks doen.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4085