Vader leest voor

Gisteren is de Kinderboekenweek van start gegaan, u weet wel die week (ook al zijn het 10 dagen) waarin het lezen en het Nederlandse kinderboek centraal staan. Elk jaar wordt gekozen voor een thema en dit jaar richt het zich op opa en oma. Dat vinden wij leuk want zonder de opa, en oma toch van uw kinderen was u er ook nooit geweest en uw kinderen al helemaal niet, maar dat terzijde.

Lezen

Kinderboekenweek, een mooi moment om even bij lezen stil te staan. Bij Vaderland houden we ook van lezen en aangezien u dit nu leest mogen we aannemen dat u zich er ook weleens aan waagt. Wist u dat voorlezen aan een baby een van de krachtigste manieren is waarop nieuwe vaders het leven van hun kind kunnen helpen vormen. Het versterkt de band tussen vader en kind, voedt de fantasie en stimuleert de taal en spraakontwikkeling. Dit versterken van de band geldt natuurlijk ook voor voorlezen aan oudere kinderen.

Vader leest voor

Onderzoek aan Harvard heeft bovendien aangetoond dat het beter is als de vader het verhaaltje voor het slapengaan voorleest. Het schijnt vooral bij meisjes beter te zijn als hun vader voorleest. Onderzoekster Elisabeth Duursma zegt hierover: ”Voorlezen wordt gezien als een vrouwelijke activiteit, dus zijn kinderen extra aandachtig wanneer papa het doet. Het is speciaal.”

Dus, vader. Naast al uw andere belangrijke taken heeft u er vanaf vandaag één bij. Mocht het al niet standaard op uw programma staan. Veel leesplezier.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088