Vader leest voor deel 2

Het is weer Kinderboekenweek vaders. Dat laten wij echt niet zomaar onopgemerkt voorbij gaan. Vaderland houdt van lezen en niet zo’n klein beetje ook. Gedurende deze elf dagen gaat Vaderland u een paar suggesties doen. Wij willen u graag kennis laten maken met een stel boeken die, als het ons ligt, op een stapeltje naast het bed van iedere zoon of dochter van Nederland zou moeten liggen. Dit zijn boeken waar uzelf ook iedere dag weer naar uitkijkt om uit voor te lezen, dat is ook niet onbelangrijk. U heeft maar een paar jaar de tijd om voor te lezen aan die rakkers, vader. Voor u het weet staat zoonlief uw bier uit de koelkast te graaien of ziet u die kleine prinses op zaterdagavond in een minirok achterop een scooter stappen. Dan denkt u, met de vuisten gebald in de broekzak, vast terug aan vandaag. Dus, op naar de boekenwinkel. Pak die kans, neem het ervan.

 

waanzinnige-boomhut 

De Waanzinnige Boomhut.

Vandaag laten wij ons licht eens schijnen op één van de meest geschifte boekenseries die de laatste jaren van de pers is komen rollen. De waanzinnige boomhut. De van oorsprong Australische boekenserie is een creatie van auteur Andy Griffiths en tekenaar Terry Denton. De heren zijn zelf de hoofdpersonages en bewegen zich door een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, mogelijk is.In het eerste deel bouwen ze boomhut  van dertien verdiepingen en ieder boeken wordt de hut met dertien verdiepingen verhoogd. Het zijn dikke pillen van boeken maar laat u zich daar vooral niet door afschrikken. De vorm die is gekozen houdt het midden tussen een boek en een stripverhaal. Deze boeken staan bol van geweldig flauwe tekeningen die de al even prettig gestoorde teksten complimenteren. U vliegt er door heen.

Alles kan, alles mag

In zes delen tijd bouwen ze die hut uit tot 78 verdiepingen. Dat is aardig wat oppervlakte. Hoe richt je zoiets een beetje leuk in? Omarm het standpunt om iedere vorm van logica te negeren en veeg alle natuurwetten resoluut onder het kleed en u komt een heel eind. Iedere avond, rond bedtijd, zwerft u samen met uw kind door die wonderlijke wereld vol meloensmijtruimtes, haaienbassins en anti-zwaartekrachtkamers. Probeer wel tijdens het oefenen met de kettingzaagjongleermachine, de automatische tattoeëermachine te ontwijken. Dat u tijdens dit hoogstandje al tijdreizend wat mysteries en vermissingen oplost mag uiteraard voor zich spreken.

 

Onbetaalbaar

Haal eens zo’n hut in huis vader. Het zal u vele onbetaalbare uurtjes opleveren. Deze vader zal in ieder geval tot aan zijn laatste dag het beeld van zijn oudste zoon (10) die dankzij deze boeken krom en hinnikend van het lachen in zijn bedje ligt, op zijn netvlies hebben. Dat rood aangelopen hoofd, het dichtslaan van het boek en dan die loeisterke, pezige armpjes die er een, adem ontnemende, onbetaalbare weltrustenknuffel uitpersen. Ik voel het nog.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4085