• Stop geweld tegen vrouwen
  • CARE Non profit organisation. Stop geweld tegen vrouwen.

Vaderland houdt niet van geweld en steunt stichting CARE

Dear Daddy

Vaders, even serieus. Het is moeilijk voor te stellen maar uit onderzoek van de World Health Organisation (WHO) blijkt dat één op de drie vrouwen wereldwijd in haar leven te maken krijgt met geweld. Een beschamend en afschuwelijk stuk statistiek. De Noorse non-profitorganisatie CARE maakte het, inmiddels al miljoenen keren bekeken, filmpje: Dear Daddy.

Gezond verstand

Bekijkt u het filmpje eens en hoop samen met ons dat het gezond verstand voor eens en altijd zal gaan zegevieren zodat deze schokkende cijfers tot nul worden gereduceerd. Geweld tegen vrouwen moet volledig en compleet uitgeroeid worden. We kunnen hier een heel verhaal afsteken maar Vaderland wil liever het woord laten aan de directeur van Care, Gry Larsen. Want zo helder en raak als hij zelf het op de site van Care stelt, daar hebben wij niets aan toe te voegen.

Gry Larsen: ‘We hebben vele goede mannelijke rolmodellen, maar we hebben wereldwijd nog meer betrokken mannen nodig om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Zij moeten deelnemen aan de discussies en hun vrienden, familie en collega’s erover vertellen. Hoe duidelijk hun boodschap dat neerbuigende opmerkingen over vrouwen schadelijk zijn, hoe beter. Vaders zijn, en behoren goede rolmodellen te zijn voor hun zonen en dochters en positie innemen tegen gender gerelateerd geweld.’

care_sign

Vader wijst de weg

We hebben een ongelooflijk belangrijke taak vaders en die gaat vele malen verder dan zorgen voor genoeg voedsel, een huis en speelgoed en kleding. Daarin vertellen wij u niets nieuws. We bepalen voor een groot deel hoe onze kinderen tegen de wereld aankijken. Het is mede onze taak om ze bij te brengen dat geweld tegen vrouwen, op wat voor manier en in welke mate dan ook, onacceptabel en onvergeeflijk is. En dat, vaders, mogen we niet nalaten om door te geven aan de volgende generatie.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4088