Koop die nieuwe auto. Veiligheid boven alles

Veiligheid boven alles

Vaderland wil het toch ook bij tijd en wijlen met u eens hebben over de veiligheid van de kinderen en de wetgeving die daar over moet waken. Deze keer: kinderstoelen. Die logge, zware gedrochten op de achterbank, waarin uw ingesnoerd nageslacht gedurende de eerste jaren van zijn of haar bestaan u bekleding degradeert tot een vuilnisbelt vol ingetrokken diksapvlekken, kilo’s natte koekkruimels en diverse lichaamssappen.

Nu geldt dat kinderen vanaf 15 kg. mogen overstappen van een autostoeltje naar een losse zitverhoger zonder rugleuning. Dat moment kunt u zich waarschijnlijk nog herinneren. Het was die dag dat uw kind kirrend, tijdens het inhalen van die zwaarbeladen tientonner op de A16, plotseling dat gore, natte doekje met uitgekauwde snacktomaat in u nek begon uit te smeren.

De consumentenbond geeft al jaren aan dat deze richtlijnen aan herziening toe zijn. De experts staan hier achter en dat heeft geleid tot een nieuwe set richtlijnen. Vanaf 1 januari mogen kinderen pas in een los verhoogd zitje bij een gewicht van 22 kilo bij een lengte van 1.25m. Dat zijn flinke rakkers.
Vaderland gaat niet in discussie. Veiligheid voor alles.

 

4638369_m

 

Voorlopig gelden deze regels nog alleen voor nieuwe producten die na deze datum in de handel komen. U kunt nu een vaderlijke zucht van verlichting slaan. Want dat stoeltje is nog prima en u voelt instinctief aan dat het allemaal wel los loopt. Maar leg dat bijvoorbeeld maar eens uit aan die ernstig overbezorgde grootouders van uw kind. Die snappen nu al niet dat hun dierbare kleinkind van u zomaar in de buurt van dat hoge klimrek mag komen, zonder dat er een volledige ME uitrusting wordt aangemeten.

Nieuwe auto

U denkt daar allemaal veel te gemakkelijk over. U herinnert ze dan tijdens het familiediner weer aan vervlogen tijden, toen het blijkbaar geen probleem was dat er tijdens een autorit een halve buil zware shag werd opgerookt terwijl u daar in die giftige mist met uw blanco longetjes en knuffelbeest in zo’n kinderstoeltje zat. Kortom, gezellig. Maar regels zijn regels dus verzet u zich er niet tegen. Sterker nog, benut ze in uw voordeel. Overtuig uw partner dat er nu, met die extra jaren vol gigantische kinderstoelen in het vooruitzicht, niets anders op zit dan dat die nieuwe, grotere auto er echt moet gaan komen. Sterker nog: plaats, gezien de levertijd, alvast de bestelling. Alles voor het kind.

 

photo credit: “Stain” is another word for story via photopin 

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4085