Een dikke vinger naar je vader

Sporters, een slag apart. We zullen het hier niet hebben over de nachtelijke escapades van turner Yuri van Gelder (laat die man) maar over aan ander fenomeen dat opviel tijdens de eerste week van de spelen. De middelvinger van Canadees zwemmer Santo Condorelli.

Rituelen

We kennen ze in alle soorten en maten, het kruisje slaan, de haka, het eerst-de-linker- schoen-en-dan-de-rechterschoen-aantrekken ritueel en zo nog duizenden andere variaties. De 21-jarige zwemmer Santo Condorelli heeft zijn eigen opmerkelijke ritueel, een opgestoken middelvinger. Naar zijn vader.

Santo Condorelli performs his customary salute to his father before the start of the 50m men's freestyle during the finals of the Canadian Olympic swimming trials in Toronto on Sunday, April 10, 2016. Just to be clear, Condorelli isn't giving you the finger from the start blocks. He's giving it to his father. THE CANADIAN PRESS/Chris Young
Photo: Chris Young/CP

Vader

Vader en coach Joseph was nota bene degene die het voorstelde. Als 8-jarige zwemmer was Santo vaak gefrustreerd als hij verloor van oudere zwemmers. Zo ontstond het idee. ,,Volgens mijn pa moet ik mijn zelfvertrouwen voor de race oppompen”, verklaart Condorelli tegenover CBC. ,,Ik moet schijt hebben aan alles en iedereen. Mijn vader zei: ‘Steek voor elke race je middelvinger naar me op, dan krijg je hem van me terug.” Tot op de dag van vandaag steekt Santo zijn middelvinger op richting zijn vader, voor aanvang van een race, ook als de hele wereld meekijkt.

Photo: Frank Gunn/CP
Photo: Frank Gunn/CP

Santo Condorelli komt vanavond om 19.15u weer in actie voor Canada op de Olympische Spelen tijdens de 100m vlinderslag.

Gerelateerd


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/vaderland/domains/vaderland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4085